1. Home >
  2. Biofa
13-11-12

Biofa

BIOFA – brengt natuur en mens in harmonie

Je woning decoreren is een plezier. Zeker als je je creativiteit kunt uitleven zonder je zorgen te moeten maken over je gezondheid en het milieu. BIOFA heeft hiervoor alle instrumenten in huis. Ons gamma bestaat uit een volwaardig assortiment natuurverven, ecologische houtbewerkingsproducten en biologisch afbreekbare onderhoudsproducten. Zo brengen we de natuur in je woning. Of zoals onze Duitse grondleggers het zo mooi zeggen: ‘Mit der Natur für den Menschen’.

 

Een gezonde geest in een gezonde woning

Wij willen met onze natuurlijke producten jouw leefkwaliteit en die van je omgeving verbeteren. Daarom selecteerden we met veel zorg de natuurlijke grondstoffen waaruit onze producten bestaan. Het resultaat? Onze producten trekken geen stof aan en laten de ruimtes als het ware ademen omdat ze geen synthetische filter leggen over de oppervlakten. Hierdoor loop je aanzienlijk minder risico op schimmels, ademhalingsproblemen, spoorvorming en schadelijke uitwasemingen. En een extra voordeel: ze hebben een bijzonder aangename geur! Wil je de samenstelling van onze producten nakijken? Bekijk dan de productfiches op onze website.

 

BIOFA maakt de milieucirkel rond

Wij vinden dat ook de volgende generaties recht hebben op natuurlijke grondstoffen. Daarom gebruiken we voornamelijk nagroeibare (hernieuwbaar op een termijn van max. 200 jaar) of minerale grondstoffen. Wij proberen om grondstoffen aan te kopen die zo dicht mogelijk bij de productieplaats ontgonnen werden. Tijdens het productieproces gaan we zorgvuldig en behoudend om met deze grondstoffen. Zowel in de productie als in de afvalfase zijn onze producten hierdoor minder belastend voor het milieu.

 

Indrukwekkende levensduur, dito betaalbaarheid

Er bestaan heel wat vooroordelen over natuurlijke producten. Duur, ‘moeilijker’, te weinig keuze… Dat is onterecht. BIOFA-producten zijn niet alleen milieuvriendelijk en gezond, maar hebben ook andere sterke voordelen, zoals een korte droogtijd, een kleurenspectrum dat geen grenzen meer kent en een indrukwekkende levensduur. Onze natuurlijke producten zijn bovendien helemaal niet duurder dan de traditionele producten. Wanneer je producten met dezelfde kwaliteiten en het aantal m² dat je kunt beschilderen naast elkaar zet, is de kostprijs vergelijkbaar.

 

Geef je woning jouw persoonlijkheid

Of je nu woont in een stad of op het platteland, in je huis wil je rust ervaren. Het is een knusse plek waar je je echt thuis voelt, waar de kleuren hun werk doen en de lucht je energie geeft. Met de natuurlijke producten van BIOFA wordt dit realiteit. Je creëert er een ongelooflijke sfeer mee in je huis, op een gezonde en milieuvriendelijke manier, en in een stijl die bij je past. Hip, trendy, rustiek of landelijk. We helpen je op onze website bij het samenstellen van het kleurenpalet en effecten, zodat je weet welke producten je het beste kunt gebruiken. Je vindt ongetwijfeld je gading in onze 2000 kleuren!

Zie het nieuws als RSS Nieuws Biofa

Index van oorsprong

Index van oorsprong

  De index van oorsprong voor natuurverven is
 
Zie berichten
 
Close